Продукти за една порция:
- 150 грама тиква
- целина (бялата част на стъблото)
- една скилидка чесън
- ориз (около една кафена чашка)
- олио
- пармезан
Начин на приготвяне:
- Задушава се тиквата заедно с целината и чесъна в един съд с малко олио и вода до получаване на крем
- Прибавя се свареният ориз с разбъркване
- След две минути се отстранява от котлона
-
Преди да се сервира се добавя една лъжица пармезан (само в порциите на възрастните)
11. 06. 2012 / Цветанка Андреева
Изпрати любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!
Рецептата тази седмица печели книгата "Ароматни треви и сухи подправки" на Издателска къща "Колхида".